Необходими продукти
800 г стари картофи
2 големи моркова
2 консерви риба тон в зехтина (160 г всяка)
400 г сирене „Ементал“
1 яйце
1 ч. л. сух чесън
2 стръка розмарин
сол и пипер меланж на вкус
Приготвяне:
Картофите се измиват, не се белят и се приготвят на пара, заедно с обелените и нарязани на две моркови. След това се намачкват с вилица още топли. В купа се смесват нарязаният наситно розмарин, отцедената от течността риба тон, яйцето, сухия чесън, сол и черен пипер. Сместа се изсипва при намачканите картофи. С мокри ръце се оформят топки. Овалват се в настърган на едро ренде ементал. Поставят се в тава върху силиконов килим или върху пергаментова хартия. Пекат се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 17 минути. Поднасят се веднага.