Необходими продукти:
1 октопод (около 1.5-2 кг);
20 чаши вода;
2 супени лъжици сол;
I Лимон, разрязан на половина;
4 скилидки чесън;
2 стръка мащерка;
2 стръка магданоз;
1/2 чаша зехтин.
Начин на приготвяне:
Използвайте половината от лимона и измийте октопода. Използвайте всички останали съставки с изключение на маслото, за да приготвите бульон. Оставете бульона да ври за около 5 минути. Потопете пипалата във водата за около 10 секунди, за да им помогнете да създадат и запазят извивката си. Октоподът се вари около 50-75 минути. В зависимост от размер. Когато октоподът омекне, изключете водата и отцедете. Поставете октопода върху дъска за рязане или чиния и го нарежете на 4 части. Моля, не забравяйте, че октоподът може да престои една нощ в хладилник, преди да го приготвите на скара. Използвайте зехтина и любимата си билка, за да създадете основа и да подправите октопода. Печете на грил за около 15 минути. Извадете октопода от грила и го нарежете по желание.